أ.د/محسن عبد العزيز عبد الرحمن زمارة
عن الجامعة
كلمة رئيس الجامعة
رئيس الجامعة
رؤية ورسالة الجامعة
مجلس الجامعة
تاريخ الجامعة
الخطة الاستراتيجية
نبذة عن الجامعة
لماذا جامعة كفر الشيخ
تصنيف الجامعة
دليل الجامعة
إحصائيات وأرقام
إتفاقيات دولية
الجامعة بتقنية 360 درجة
اتصل بالجامعة
الإستراتيجية الوطنية لمكافحة الفساد 2019/20
دليل الوافدين
القطاعات
قطاع الدراسات العليا
قطاع شؤون الطلاب
قطاع خدمة المجتمع وتنمية البيئة
قطاع أمين الجامعة
البحث العلمي
لجان أخلاقيات البحث العلمي
المراكز البحثية
المعامل البحثية
الجامعة في البنك القومي للمعامل البحثية والأجهزة
الخطة الاستراتيجية للبحث العلمي
الرسائل العلمية
جوائز البحث العلمي
المجموعات البحثية بالجامعة
المجلات العلمية
الهوية الرقمية للباحث (RDI)
الاستراتيجية الوطنية للتعليم العالى والبحث العلمى 2030
الكليات
الرعاية الصحية
مستشفيات جامعة كفرالشيخ
مستشفي الطلبة
العيادات الخارجية لكلية العلاج الطبيعي
الدليل الصحي للمسافرين
الطلاب الوافدون
المرحلة الجامعية الاولي
الدراسات العليا
مكتب رعاية الطلاب الوافدون
العلاقات الدولية
الصفحة الرئيسية
المؤهلات العلمية
المواقع الخارجية
التدرج الوظيفي
الوظائف الإشرافية والإدارية
السيرة الذاتية باللغة العربية
السيرة الذاتية باللغة الإنجليزية
الدورات التدريبية
الأبحاث العلمية
الاجازات
الجوائز
المهمات العلمية
الاشتراك فى الجمعيات العلمية
البعثات
براءات الاختراع
الأشراف العلمى على رسائل الماجستير والدكتوراة
الإشتراك فى لجان فحص وتحكيم رسائل الماجستير والدكتوراة
الخبرات
عضوية لجان الامتحان التأهيلى لدرجة الدكتوراة
الإعارات
المؤتمرات و الندوات
المشاريع البحثية
الكتب العلمية والمذكرات الدراسية
ورش عمل
الدورات التدريبية ساهمت بالتدريب فيها
أنشطة متنوعة
#
title
1
Inhibitory effect of ethanolamine plasmalogen on iron- and copper-dependent lipid peroxidation
2
Effects of Cultured Milk Products by Lactobacillus and Bifidobacterium Species on the Secretion of Bile Acids in Hepatocytes and in Rats
3
Effect of Milk Whey and Its Fermentation Products by Lactic Acid Bacteria on Mitochondrial Lipid Peroxide and Hepatic Injury in Bile Duct-ligated Rats
4
FORMATION OF METAL SELENIUM NANOSPHERES IN BACTERIA: IS IT A POSSIBLE DETOXIFICATION MECHANISM?
5
Effect of supplementing honey to milk on starter viability and some chemical and organoleptic properties of zabady-bifidum fermented milk during cold storage.
6
Effect of milk fortification with vitamin C and bifidobacteria on the flavour components, bacterial starter activity and organoleptic properties of resultant zabady
7
Health promoting effects of mixed zabady and bifidobacteria fermented milks fed to rats
8
Evaluation of health promoting effects of feeding Lactobacillus acidophilus-or mixture of it with bifidobacteria to Albino rats
9
MOULDS AND YEASTS INCIDANCE IN SAMPLES FROM RAS CHEESE SURFACE AND IN THEIR PRODUCTION AREAS AIR
10
Evaluation of the antimycotic activity of some plant extracts on the predominant fungal strains isolated from Ras cheese surface
11
IMPACT OF SOME INHIBITORS ON FUNGI GROWTH DURING RAS CHEESE STORAGE
12
Subclinical mastitis among lactating buffaloes in the middle of Nile Delta of Egypt
13
Hypocholesterolemic effect of milk fat and olive oil in C57BL/6N mice fed an atherogenic diet.
14
Effect of supplementing honey to milk on starter viability and some chemical and organoleptic properties of zabady-bifidum fermented milk during cold storage.
15
Effect of supplementing vitamin C to milk on starter viability and some chemical and organoleptic properties of Zabady-bifidum fermented milk during cold storage
16
Growth and viability of certain probiotic strains in the presence of lactic acid culture in unsalted Kareish cheese.
17
Supplementing Bovine Milk Immunoglobulin G Prevents Rats Fed on a Vitamin E-Deficient Diet from Developing Peroxidation Stress
18
Dietary supplementation with Cyperus esculentus L (tiger nut) tubers attenuated atherosclerotic lesion in apolipoprotein E knockout mouse associated with inhibition of inflammatory cell responses
19
Molds and yeasts contamination of Ras cheese and the incidence of mycotoxins
20
Bacteriocin production and safety evaluation of non-starter Enterococcus faecium IM1 and Enterococcus hirae IM1 strains isolated from homemade Egyptian dairy products
21
Inhibition of mould growth on the surface of Ras cheese by plant water extracts or pH control
22
Process for producing elemental selenium nanospheres
23
Studies on improving the keeping quality of raw milk during cold storage. Effect of thermization
24
Novel Fermentation Technology for Production of Selenium Nanospheres (Lactomicrosel®) and its Testing for Feed and Food Applications
25
Prevention of Peroxidative Stress in Rats Fed on a Low Vitamin E-containing Diet by Supplementing with a Fermented Bovine Milk Whey Preparation: Effect of Lactic Acid and ?-Lactoglobulin on the Antiperoxidative Action
26
Whey from cultured skim milk decreases serum cholesterol and increases antioxidant enzymes in liver and red blood cells in rats
27
Impact of feeding rats on whey and fermented milk whey products on plasma cholesterol and fecal sterol secretion.
28
Utilization of whey from the manufacture of Kareish cheese enriched with organic selenium in bread making.
29
Growth parameters and tissue lipid profiles of C57PL/6N mice fed on Roselle seed oil.
خدمات تهمك
خدمات الجامعة
خدمات نظم المعلومات الإدارية
التسجيل في الدراسات العليا
التسجيل في دورات تنمية قدرات هيئة التدريس
تسجيل مقررات الدراسات العليا - ساعات معتمدة
التسجيل في دورات الحاسب ICTT
تصريح دخول سيارة للحرم الجامعي
أحدث الفديوهات
ميديا الجامعة
صور الجامعة
خريطة الجامعة
فيديوهات الجامعة
الجامعة فى عيون الصحافة
الاتصال بنا
جميع الحقوق محفوطة ©للوحدة المركزية للبوابة الالكترونية جامعة كفرالشيخ