kfslogo أ.د/عبد الباسط عبد العزيز السيد سلامه

السيرة الذاتية باللغة العربية

 

 

 

 

 

 

 

 

 


البيانات الشخصية

 

اسم العضو بالعربية

عبد الباسط عبد العزيز السيد سلامه

 

اسم العضو بالانجليزية

Abdul Basit  Abdul Aziz Alsayed Salama

 

كود العضو

16013195400292

 

الدرجة الوظيفية الحالية

استاذ

 

الحالة الوظيفية الحالية

قائم العمل

 

القسم                  

الصناعات الغذائية

 

التخصص العام             

الصناعات الغذائية

 

التخصص الدقيق               

تكنولوجيا الأسماك

 

تاريخ التعيين                     

1976/12/12

بيانات المؤهلات

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عنوان الرسالــــة باللغة الإنجليزية

عنــوان الرسالــة باللغة العربية

التقدير

الجامعة/الكلية/القسم

الدولة

تاريخ الحصول علي المؤهل

المؤهل

م

 

 

 

جامعة طنطا/ كليه الزراعه -كفر الشيخ/ الصناعات الغذائيه

مصر

10/06/1976

البكالوريوس

1

Chemical , technological and microbiological studies on shellfish

دراسات كيميائية وتكنولوجية وميكروبيولوجية علي بعض الأسماك القشرية

 

جامعة طنطا/ كليه الزراعه -كفر الشيخ/ الصناعات الغذائيه

مصر

25/01/1984

ماجستير

2

Studies on fish technology

دراسات علي تكنولوجيا الأسماك

 

جامعة طنطا/ كليه الزراعه -كفر الشيخ/ الصناعات الغذائيه

مصر

27/01/1991

دكتوراه

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

التدرج الوظيفي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

الجامعة/الكلية/القسم

تاريخ شغل الوظيفة

الدرجة الوظيفية

م

جامعة طنطا/ كلية الزراعة/ الصناعات الغذائية

12/12/1976

معيد

1

جامعة كفر الشيخ/ كلية الزراعة

04/03/1984

مدرس مساعد

2

جامعة كفر الشيخ/ كلية الزراعة

27/02/1991

مدرس

3

جامعة كفر الشيخ/ كلية الزراعة

05/02/2001

استاذ مساعد

4

جامعة كفر الشيخ/ كلية الزراعة/ الصناعات الغذائية

26/11/2007

استاذ

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

الوظائف الإشرافية والإدارية

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تاريخ نهاية الوظيقة

 

تاريخ بدء الوظيفة

 

الوظيفة

 

الدرجه الوظيفية

 

م

31/07/2015

01/08/2012

رئيس قسم

استاذ

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بيانات الدورات التدريبية

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

الفترة الى

الفتره من

الجهة

الدولة

نوع الدورة

الدورة

م

07/05/2005

03/05/2005

جامعة طنطا/ كلية الزراعة

مصر

دورة اساسية للترقي

الاتجاهات الحديثة فى التدريس

1

24/05/2005

21/05/2005

جامعة طنطا/ كلية الزراعة

مصر

دورة اساسية للترقي

اتخاذ القرار وحل المشكلات

2

07/07/2005

05/07/2005

جامعة طنطا/ كلية الزراعة

مصر

دورة اساسية للترقي

الجوانب القانونيه للجامعات

3

19/07/2005

16/07/2005

جامعة طنطا/ كلية الزراعة

مصر

دورة اساسية للترقي

إدارة الوقت وضغوط العمل

4

13/04/2006

11/04/2006

جامعة طنطا/ كلية الزراعة

مصر

دورة اساسية للترقي

أخلاقيات وآداب المهنه

5

18/05/2006

17/05/2006

جامعة طنطا/ كلية الزراعة

مصر

دورة اساسية للترقي

تصميم المقرر

6

22/05/2006

20/05/2006

جامعة طنطا/ كلية الزراعة

مصر

دورة اساسية للترقي

ادارة البحث العلمى 2

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 قائمة بالبحوث للعضو

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تاريخ البحث

نوع البحث

البحث

م

01/01/2007

مشترك

Effect of some growth promoters added to rations of friesian calves on qualities and cooking properties of meat 3-Flavour compounds and cooking properties of fresh and frozen Longissimus dorsi muscle meat

1

01/01/2007

مشترك

Effect of some growth promoters added to rations of friesian calves on qualities and cooking properties of meat 4-Chemical composition and nutritive value of drip loss frozen stored Longissimus dorsi muscle meat

2

01/01/2007

مشترك

Effect of different storage conditions on chemical and organoleptic properties of snack extruded products

3

01/01/2007

مشترك

Evaluation of Grape (Vitis vinifera L.) seeds as a new source of edible and oil for human nutrition

4

01/01/2007

مشترك

Effect of some natural additives supplemented to sugar syrup of honeybee on chemical composition and nutritional values of produced honey.

5

01/01/2006

مشترك

Effect of some growth promoters added to rations of friesian calves on qualities and cooking properties of meat 2- Physical characteristics and chemical composition of frozen stored Longissimus dorsi muscle meat

6

01/01/2006

مشترك

Effect of some growth promoters added to rations of friesian calves on qualities and cooking properties of meat 1-Physical characteristics and chemical composition of raw Longissimus dorsi muscle meat

7

01/01/2005

مشترك

Evaluation of some nutritive values and organoleptic qualities of cooked fresh and frozen male formatted (Mono-Sex) Bolti fish

8

01/01/2005

مشترك

Evaluation Of Some Nutritive Values and Organoleptic Qualities Of Cooked Fresh And Cooked Male Formatted (Mono-sex) Bolti Fish.

9

01/01/2004

مشترك

Chemical and nutritional evaluation on different types of garlic (Allium sativum) cloves cultivated in Egypt

10

01/01/2002

مشترك

Physicochemical and nutritional evaluation of flaxseed meal protein isolates.. 4th International conference for food industries quality control

11

01/01/2001

مشترك

Isolation of protein from flaxseed meals

12

01/01/2000

مشترك

I- Effect of triticale flour on dough properties, biological value and bread quality

13

01/01/2000

مشترك

Effect of blanching, packing and frozen storage on some vitamins and minerals content of spinach and taro

14

01/01/2000

مشترك

The use of extracted phenolic compounds from green and black tea as natural antioxidants

15

01/01/2000

مشترك

Preparation and evaluation of some infant canned food formulas

16

01/01/1999

مشترك

Chemical composition and some protein characteristics of Grape (Vitis vinifera) seed meal

17

01/01/1999

مشترك

Effect of some dehydration treatment and storage conditions on the quality of dried Apricot, Prune and Fig fruits

18

01/01/1998

مشترك

Polychlorinated biphenyl concentration in raw and cooked North Atlantic bluefish (Pomatomis saltatrix) fillets

19

01/01/1998

مشترك

Effect of boiling, grilling and freezing on chlorpyrifos residues and protein quality in Japanese Quail

20

01/01/1998

مشترك

Effect of storage on chemical properties and fatty acids composition of Linseed and Kenaf seed oils Egypt

21

01/01/1996

مشترك

Effect of storage on physical properties of Linseed and Kenaf seed oils

22

01/01/1995

مشترك

Lipids and fatty acids composition in Bolti (Tilapia nilotica) fish flesh as affected by environment

23

01/01/1995

مشترك

Comparative study on the nutritional value of canned imported Makarona fish in oil tomato sauce. Res. Bull

24

01/01/1995

مشترك

Nutritional value of canned minced beef meat with rice. Res

25

01/01/1995

مشترك

Influence of frozen storage on the quality of minced common carp (Cyprinus carpio) cakes containing wheat flour

26

01/01/1994

مشترك

Influences of some Technological processes and storage on Fenarimol residues, microbial counts and chemical composition of Potato tubers

27

01/01/1993

مشترك

Evaluation of fish cakes made Common Carp (Cyprinus carpio) flesh

28

01/01/1993

مشترك

Effect of different filling materials on organoleptic properties of fish cakes manufactured from Common Carp (Cyprinus carpio) fish flesh

29

01/01/1984

مشترك

Changes in the chemical composition of some Egyptian Shellfish during frozen storage

30

01/01/1984

مشترك

Changes in the qualities of some Egyptian Shellfish during frozen storage

31

01/01/1984

مشترك

Changes in the chemical composition and qualities of some Egyptian Shellfish during cold storage

32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



جميع الحقوق محفوطة ©للوحدة المركزية للبوابة الالكترونية جامعة كفرالشيخ