السيرة الذاتية
Mero.
السيرة الذاتية
بيانات شخصية:
الاســـــــــــــــــم : نادر يحيي مصطفى يحيي
تاريـخ الميـلاد : 23/4/1968 .
محـــل
الميـــلاد : شبين القناطر – قليوبية .
الــديــانــــــــة
: مسلم
الجنسيــــــــــــة : مصــري
الحالة الإجتماعية :
متزوج .
المؤهلات العلمية:
الدرجة العلمية
|
الكلية المانحة
|
مجال التخصص
|
التخصص الدقيق
|
التاريــخ
|
بكالوريوس طب بيطرى
|
كلية الطب البيطرى / جامعة الزقازيق
|
العلوم الطبية البيطرية
|
العلوم الطبية البيطرية
|
11/5/
1990م
|
ماجستـــير
|
كلية الطب البيطرى / جامعة طنطا
|
العلوم الطبية البيطرية
|
الرقابة الصحية علي اللحوم
|
5/5/1996م
|
دكتـــوراه
|
كلية الطب البيطرى / جامعة طنطا
|
الفلسفة فى العلوم
الطبية البيطرية
|
الرقابة الصحية علي اللحوم
|
27/6/2000م
|
التدرج الوظيفي:
المنصــــــب
|
القســــــــــــــم
|
الكليـــــــة
|
الجامعــــــــة
|
التاريــــــــخ
|
معيد
|
مراقبة
الأغذية
|
كلية الطب
البيطري
|
جامعة طنطا – فرع كفرالشيخ
|
20/1/1993م
|
مدرس مساعد
|
مراقبة
الأغذية
|
كلية الطب
البيطري
|
جامعة طنطا – فرع كفر الشيخ
|
23/6/1996م
|
مــــدرس
|
مراقبة
الأغذية
|
كلية الطب
البيطرى
|
جامعة طنطا – فرع كفر الشيخ
|
5/9/2000م
|
أستاذ مساعد
|
مراقبة
الأغذية
|
كلية الطب
البيطرى
|
جامعة طنطا – فرع كفر الشيخ
|
27/10/2005م
|
أستــــاذ
|
مراقبة
الأغذية
|
كلية الطب
البيطرى
|
جامعة كفر الشيخ
|
28/10/2010م
|
وكيل الكلية
|
للدراسات
العليا والبحوث
|
كلية الطب
البيطرى
|
جامعة كفر الشيخ
|
3/10/2011م
|
الجــوائــــز:
* الأعمال المميزة:
- الأنشطة العلمية :
1- تم عمل .......
بحثاً في مجا ل التخصص منها المفرد أو
المشترك مع باحثين مصريين وأجانب وتم نشرها في مجلات متخصصة محليه مصريه وعالميه .
2- الإشراف
على عدد .......رسالة ماجستير ودكتوراه في مجا ل التخصص في مختلف الجامعات )جامعات ..................(
3- حضور عدد
من المؤتمرات العلمية المحلية والدولية في مجال التخصص .
4- عضو
بمشروع "تأهيل معمل تحليل الأعلاف والمياه والأغذية ذات الأصل الحيواني
للاعتماد" .
5- عضو
بمشروع "تحويل المخلفات المنزلية إلي غذاء للحيوان" علي مستوي الجامعة .
- الأنشطة الخدمية للجامعة :
1- عضو مجلس
إدارة صندوق البحوث بالجامعة .
2- عضو مجلس
الدراسات العليا بالجامعة .
3- عضو لجنة
المكتبات بالجامعة .
- الدورات
التدريبية :-
م
|
الدورة
|
نوع الدورة
|
الدولة
|
الجهة
|
الفترة من
|
الفترة إلي
|
1
|
إعداد معلم
|
دورة أساسية للترقي
|
مصر
|
جامعة طنطا
|
5/5/1999م
|
10/5/199م
|
2
|
البحث العلمي
|
دورة أساسية للترقي
|
مصر
|
جامعة طنطا
|
6/12/2004م
|
9/12/2004م
|
3
|
العرض الفعال
|
دورة أساسية للترقي
|
مصر
|
جامعة طنطا
|
15/12/2004م
|
19/12/2004م
|
4
|
إعداد مشروع بحثي
|
دورة أساسية للترقي
|
مصر
|
جامعة كفرالشيخ
|
13/11/2006م
|
15/11/2006م
|
5
|
معايير الجودة في العملية التدريسية
|
دورة أساسية للترقي
|
مصر
|
جامعة كفرالشيخ
|
16/8/2008م
|
18/8/2008م
|
6
|
التخطيط الاستراتيجي
|
دورة أساسية للترقي
|
مصر
|
جامعة كفرالشيخ
|
10/9/2009م
|
13/9/2009م
|
7
|
تنظيم المؤتمرات العلمية
|
دورة أساسية للترقي
|
مصر
|
جامعة كفرالشيخ
|
20/2/2010م
|
22/2/2010م
|
- المهمات
العلمية :-
- زيارة
علمية لليابان بجامعة جيفو في الفترة من 10/5/2010م إلي 27/5/2010م
U الإعـــــارات :
لا يوجـــد.
U الجــــزاءات :
لا يوجـــد.
U الإجـــــازات :
لا يوجـــد.
U اللقاءات العلمية :
- المؤتمر العلمي العاشر لكلية الطب البيطري جامعة
الزقازيق بالأقصر في الفترة من 10/2/2010م إلي 12/2/2010م
Curriculum vitae
Name
|
:
|
Nader Yehia Mostafa
|
Date of Birth
|
:
|
23-4-1968
|
Religion
|
:
|
Muslim
|
Home Address
|
:
|
4 Ahmed Shalaan
St., Benha El-Gedida, Kaluobia,
Egypt.
|
Nationality
|
:
|
Egyptian
|
Phone number
|
:
|
Home : Mobile
: 0123260958
Work : 047 3231311
- 047 3234780 Fax : 0473231311
|
E-mail
|
:
|
nadermeathygiene@yahoo.com
|
Education
|
:
|
1- B.V.Sc. 1979, Zagazig University.
2- M.V. Sc. 1984, Cairo University.
3- Ph.D. V. Sc. 1988, Cairo University.
|
Academic Qualifications:
|
:
|
- Bachelor of veterinary
medicine, Zagazeg University, (June-1990)- Zagazeg, Egypt.
- Master of meat hygiene and
technology (M.V.Sc.), Tanta
(1993)- Tanta , Egypt
|
Title of
Master Thesis: -. Microbial quality of
farm fish
|
:
|
- Master of Science, Tanta
University (1993) – Egypt.
- Doctor of philosophy in meat hygiene and technology, Tanta University
(1996) - Egypt.
|
Title of Ph.D. Dissertation :
|
|
“quality assurance of chicken meat with relation to some poultry
diseased conditions”.
|
Job Escalation:
Job
|
Department (Fac. of Vet. Med., Tanta . Univ.)
|
Date of appointment
|
Demonstrator
|
Food hygiene
|
20-1-1993 to
22-6-1996
|
Assistant
Lecturer
|
Food hygiene
|
23-6-1996 to
30-8-2000
|
Lecturer
|
Food hygiene
|
31-8-2000 to
26-10-2005
|
Assistant
Professor
|
Food hygiene
|
27-10-2005 to
27/10/2010
|
Professor
|
Food hygiene
|
28/10/2010
|
List of publications
1. Mostafa.N.Y.
(2002). Some heavy metal levels in broiler’s meat cuts. The 7th Scientific
Congress Fac. of (Vet. Med. Cairo Univ. (Vet. Med. J., Giza 50(4): 581-587).
2. Mostafa.N.Y.
(2003). Microbial quality of meat, poultry and fish. Third Scientific Congress,
Fac. Vet. Med. Cairo Univ. Beni-Suef Branch, (Beni-Suef Vet. Med. J.
13(1).
3. Mostafa.N.Y. and I.
Aman (2003). Incidence of antibiotic residues in cut up poultry
meat in El-Gharbia and Kafr El-Sheikh Governorate. The second International
Congress of Food Hygiene and Human Health. (Depart. of Food Hygiene
Fac. Vet. Med. Assiut. Egypt.
21-32.
4. Mostafa.N.Y. (2003). Mycological profile
of fresh water fish. The First Scientific Congress. Fac. Vet. Med. Kafr
El-Sheikh-Tanta Univ. (Kafr El-Sheikh Vet. Med. J. 1(1): 321-329.
5. Hassan, M.A. and Mostafa.N.Y. (2004).
Standardization
of some locally manufactured meat products with Egyptian legislation. The Third
Scientific Congress, Fac. Vet. Med.
Minufiya University
(Minufiya Vet. Journal. 3 No. 1).
6. Mostafa.N.Y. and Hassan, M.A. (2004).
Demonstration
of some heavy metals in local and imported canned beef. The Third Scientific
Congress Fac. of Vet. Med. Suez Canal University
(Suez Canal Vet. Med. J. VII (2): 341-348).
7. Brr, A.A.H.; Mostafa.N.Y. and Edris, A.M.
(2004). Incidence of mould and aflatoxin production in some meat products.
Benha Vet. Med. Journal, 15(2).
8. Mahmoud, Y. El.A. and Mostafa.N.Y. (2004).
Incidence
of pseudomonas in some meat products with special references to Pseudomnas
aeruginosa. Kafr El-Sheikh Vet. Medical Journal. 2(1): 303-318.
9. Heikal,G.I;Khafagi,N.I.M,Mostafa.N.Y.
(2006). Bacillus cereus in some ready to eat meat products. , Benha vet.Med.j.,17(2)343-349
10. Mostafa.N.Y.
(2008). E. coli as a potential pathogen in beef
burger.kafrelshekh vet. Med. J.,vol.6,No.2,October 2008.
11. Mostafa.N.Y.
and Ghada, A.K.(2009). Bacterial quality of
kafrelsheikh students house meals. Third inter. Sci. conf., 29
jan- 1 feb/2009 fac.vet.med. BENHA
Univ. Egypt.
12. Mostafa.N.Y.,Kassab,M. And
N.Talaat(2010). Bacteriological and
histoligical Evaluation of some Meat products. Tenth sci.vet.med.conf.,
10-13feb2010 (Luxor)
fac.vet.med.zagazig univ.Egypt.
13.
Mostafa.N.Y. and Mansour G.A.(2010). Quality
evaluation of some locally canned Beef products. J.of the
Egyptian vet. Med. Association vol.
70,No.2,2010.
14. Mostafa.N.Y.
and Yasein,S.A (2010). Quality of buffaloes meat
infected with sarcocysts. Global veterinaria 4(4) 331-336,2010 IDOSI
publications,2010
15. Mostafa.N.Y. (2010).
Effectiveness of immersion treatments with hydrogen peroxide in reducing
microbial pollution in row chicken carcasses. Global veterinaria
4(4) 362-365,2010 IDOSI publications,2010
16. Ibrahim M. Aman, Yehia E.
Ali, Nader Y. Moustafa and Ahmed A. Hamza (2012). Quality
assessment of tilapia nilotica and mugil cephalus fish from Egypt .
17. Aman, I, M., Ahmed, H. F.,
Mostafa.N.Y. and K, y., and Kirrella, G. A. K. (2012). Incidence
of tetracyclines Veterinary drug residues in Egyptian poultry meat by high
performance liquid chromatography .
Technical experience
- Teaching
(lectures, Lab), and all exams and testing duties to both undergraduate and
graduate students of the following, subjects :
1-Meat preservation
2- Poultry, meat
hygiene.
3- Fish meat hygiene.
4-Meat technology .
5-Meat by-products
treatments
Scientific
Qualifications:
Candidate shares and participates actively
in the following scientific activities:
1-
Teaching and exam duties of the previously mentioned courses to
undergraduate and graduate students at fac. of Vet. Med., kafr El- Shaikh
University.
2-
Teacher, supervisor and examiner committee member of Master and PH.
D. students at Agriculture and Veterinary Medicine colleges of Tanta University.
3-
Published more than 18 scientific papers on meat hygiene and
technology .
4-
Supervised and examined more than 9 M. Sc. And 4 PH. D. Thesis,
besides 5 more M. Sc. And 2 Ph. D. Thesis are still under way (investigation).
5-
Active member in the
committee responsible for developing, updating, and criticizing teaching policy
in Veterinary Medicine.
Scientific Books:
1- Notes on meat hygiene
and technology (practical).
2- Atlas for meat and fish
diseases .
رسائل قمت بالإشراف عليها
Uأولاً : رسائل الماجستير :
1- Incidence of E. coli in Beef Burger .
1- تواجد ميكروب الإيشرشيا كولاي
في البيف بورجر . ( كفرالشيخ
2008م )
2- Histological and Bacteriological evaluation of some meat
products .
2- التقييم البكتريولوجي والنسيجي
لبعض منتجات اللحوم . (كفرالشيخ
2009م)
3- Assessment of Hygienic performance of sheep carcasses during dressing
process .
3- تقييم الآداء الصحي أثناء تجهيز
ذبائح الأغنام . (كفرالشيخ
2012م)
4- Quality assurance of local and imported canned beef .
4- توكيد جودة اللحوم البقرية
المعلبة المحلية والمستوردة . (كفرالشيخ
2010م)
5- Sanitary status of
meat meals of students of Tanta
university .
5- الحالة الصحية لوجبات اللحوم
للطلاب بمطعم جامعة طنطا . (جامعة طنطا – فرع كفرالشيخ 2007م)
6- Application of molecular techniques in detection of
adulteration in meat products .
6- استخدام التقنيات الجزئية في
تحديد الغش في منتجات اللحوم . (كفرالشيخ
2012م )
7- Affection with muscular parasites in slaughtered animals .
7-
الإصابة بطفيليات العضلات في الحيوانات المذبوحة . (كفرالشيخ 2009م)
8- Identification of moulds and their possible toxins in
imported froze livers .
8- التعرف علي الفطريات وسمومها
المحتملة في الأكباد المستوردة المجمدة . (كفرالشيخ 2012م )
9- Detection of radio active isotopes and some heavy metals
contaminates in imported froze meat and fish .
9- الكشف عن ملوثات النظائر المشعة
وبعض المعادن الثقيلة في اللحوم والأسماك المستورده . (كفرالشيخ 2009م)
10- Incidence of antibiotics resides in meat products .
10- مدي تواجد متبقيات المضادات
الحيوية في منتجات اللحوم . (كفرالشيخ
2010م)
11- Microbial quality of broiler chicken carcasses .
11- الجودة الميكروبية لذبائح دجاج
التسمين . (كفرالشيخ 2010م)
12- Sanitary condition of locally manufutred poultry meat
product .
12- الحالة الصحية لمنتجات لحوم
الدواجن المصنفة محلياً . (كفرالشيخ
2009م)
U ثانياً : رسائل الدكتوراه :
1- Identification of tetracycline residues in poultry meat by
high performance liquid chromatography mass spectrum .
1- التعرف علي المتبقيات الدوائية
في لحوم الدجاج باستخدام جهاز الكروماتوجرافي . (كفرالشيخ 2011م)
2- Quality assessment of some types of fish .
2- تقييم جودة بعض أنواع الأسماك .
(كفرالشيخ 2012م)
3- Improvement microbial quality of meat by irradiation .
3- تحسين الحالة الميكروبية للحوم
بواسطة التشعيع . (كفرالشيخ
2009م)
4- Recent methods for detection of adulteration in meat and meat
product .
4- الطرق الحديثة للكشف عن الغش في
اللحوم ومنتجاتها . (كفرالشيخ
2010م)
رسائل قمت بتحكيمها
Uأولاً : رسائل الماجستير :
1- Effect of some nutritional additives on the quality and
formulation cost beef burger .
1- تأثير بعض الاضافات الغذائية
علي جودة وتكلفة البرجر البقري . (القاهرة
2011م)
2- Parasitic view to assessment of shall and goats carcasses
quality .
2-
الوجهة الطفيلية لتقييم جودة ذبائح الأغنام والماعز . (الاسكندرية 2011م)
3- Studies on the microbiological quality of frozen meat .
3- دراسات علي النوعية
الميكروبيولوجية للحوم المجمدة .
4- Microbiological quality of street vended foods of animal
origin .
4- الحالة الميكروبيولوجية للأطعمة
ذات الأصل الحيواني المتداولة في الشوارع . (كفرالشيخ 2009م)
5- Detection of subclinical mastitis
milk in dairy animal .
5- الكشف عن التهاب الضرع الغير
ظاهري بين حيوانات الحليب . (كفرالشيخ
2010م)
6- Rabid detection of spoilage in
meat products .
6- الكشف السريع عن فساد منتجات
اللحوم . (بني سويف 2011م)
7- Incidence of aeromonace SPP.
In marketed fish .
7- مدي تواجد أنواع الايرمونس في
الأسماك المسوقة . (الزقازيق
2012م)
8- Bacteriological safety of
ready – to – eat meat from markets and shops with a focus on ISO roles .
8-
السلامة البكتريولوجية للحوم الجاهزة المعده للتناول من الأسواق والمحلات التجارية
مع التركيز علي دور الأيزو (دمنهور
2012م)
U ثانياً : رسائل الدكتوراه :
1- Rapid diagnosis of veterinary quarantine diseases in imported
frozen poultry
1- التشخيص السريع للأمراض
البيطرية المحجرية في الدواجن المجمدة المستوردة . (كفرالشيخ 2011م)
2- Enumeration and isolation of some fecal organisms in milk and
some dairy products .
2- عد وعزل بعض ميكروبات الروث في
اللبن وبعض منتجات الألبان . (كفرالشيخ
2010م)
3- Studies on Arcobacter species as Emerging Meat – borne
pathogen and its control Suez
canal University
.
3- دراسات علي ميكروب الأركوباكتر
كمسبب لمرض طارئ ذا صله باستهلاك اللحوم والسيطرة عليه . (قناة السويس 2012م)
4- Chemical indices as quality measures in some meat products .
4- الدلائل الكيميائية لجودة بعض
منتجات اللحوم . (بنها
2012م)