kfslogo أ.د/نادر يحيى مصطفى يحيى

السيرة الذاتية

Mero.

السيرة الذاتية

                                                                                   

 

بيانات شخصية:

 الاســـــــــــــــــم  :  نادر يحيي مصطفى يحيي

تاريـخ الميـلاد : 23/4/1968 .

محـــل الميـــلاد :  شبين القناطر – قليوبية .

الــديــانــــــــة : مسلم

الجنسيــــــــــــة :  مصــري

الحالة الإجتماعية :  متزوج .

المؤهلات العلمية:

الدرجة العلمية

الكلية المانحة

مجال التخصص

التخصص الدقيق

التاريــخ

بكالوريوس طب بيطرى

كلية الطب البيطرى / جامعة الزقازيق

العلوم الطبية البيطرية

العلوم الطبية البيطرية

11/5/ 1990م

ماجستـــير

كلية الطب البيطرى / جامعة طنطا

العلوم الطبية البيطرية

الرقابة الصحية علي اللحوم

5/5/1996م

دكتـــوراه

كلية الطب البيطرى / جامعة طنطا

الفلسفة فى العلوم الطبية البيطرية

الرقابة الصحية علي اللحوم

27/6/2000م

التدرج الوظيفي: 

المنصــــــب

القســــــــــــــم

الكليـــــــة

الجامعــــــــة

التاريــــــــخ

معيد

مراقبة الأغذية

كلية الطب البيطري

جامعة طنطا – فرع كفرالشيخ

20/1/1993م

مدرس مساعد

مراقبة الأغذية

كلية الطب البيطري

جامعة طنطا – فرع كفر الشيخ 

23/6/1996م

مــــدرس

مراقبة الأغذية

كلية الطب البيطرى

جامعة طنطا – فرع كفر الشيخ 

5/9/2000م

أستاذ مساعد

مراقبة الأغذية

كلية الطب البيطرى

جامعة طنطا – فرع كفر الشيخ 

27/10/2005م

أستــــاذ

مراقبة الأغذية

كلية الطب البيطرى

جامعة كفر الشيخ 

28/10/2010م

وكيل الكلية

للدراسات العليا والبحوث

كلية الطب البيطرى

جامعة كفر الشيخ 

3/10/2011م

الجــوائــــز:                      

* الأعمال المميزة:

- الأنشطة العلمية :

1- تم عمل ....... بحثاً في مجا ل التخصص منها المفرد أو المشترك مع باحثين مصريين وأجانب وتم نشرها في مجلات متخصصة محليه مصريه وعالميه .

2- الإشراف على عدد .......رسالة ماجستير ودكتوراه في مجا ل التخصص في مختلف الجامعات )جامعات ..................(

3- حضور عدد من المؤتمرات العلمية المحلية والدولية في مجال التخصص .

4- عضو بمشروع "تأهيل معمل تحليل الأعلاف والمياه والأغذية ذات الأصل الحيواني للاعتماد" .

5- عضو بمشروع "تحويل المخلفات المنزلية إلي غذاء للحيوان" علي مستوي الجامعة .

 

- الأنشطة الخدمية للجامعة :

1- عضو مجلس إدارة صندوق البحوث بالجامعة .

2- عضو مجلس الدراسات العليا بالجامعة .

3- عضو لجنة المكتبات بالجامعة .

- الدورات التدريبية :-

م

الدورة

نوع الدورة

الدولة

الجهة

الفترة من

الفترة إلي

1

إعداد معلم

دورة أساسية للترقي

مصر

جامعة طنطا

5/5/1999م

10/5/199م

2

البحث العلمي

دورة أساسية للترقي

مصر

جامعة طنطا

6/12/2004م

9/12/2004م

3

العرض الفعال

دورة أساسية للترقي

مصر

جامعة طنطا

15/12/2004م

19/12/2004م

4

إعداد مشروع بحثي

دورة أساسية للترقي

مصر

جامعة كفرالشيخ

13/11/2006م

15/11/2006م

5

معايير الجودة في العملية التدريسية

دورة أساسية للترقي

مصر

جامعة كفرالشيخ

16/8/2008م

18/8/2008م

6

التخطيط الاستراتيجي

دورة أساسية للترقي

مصر

جامعة كفرالشيخ

10/9/2009م

13/9/2009م

7

تنظيم المؤتمرات العلمية

دورة أساسية للترقي

مصر

جامعة كفرالشيخ

20/2/2010م

22/2/2010م

 

 

- المهمات العلمية :-

- زيارة علمية لليابان بجامعة جيفو في الفترة من 10/5/2010م إلي 27/5/2010م

 

U الإعـــــارات :

 لا يوجـــد.

U الجــــزاءات :

 لا يوجـــد.

U الإجـــــازات :

 لا يوجـــد.

 

U اللقاءات العلمية :

- المؤتمر العلمي العاشر لكلية الطب البيطري جامعة الزقازيق بالأقصر في الفترة من 10/2/2010م إلي 12/2/2010م

                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

 


Curriculum vitae

 

 


Name

:

Nader Yehia Mostafa

Date of Birth

:

23-4-1968      

Religion      

:

Muslim

Home Address

:

4 Ahmed Shalaan St., Benha El-Gedida, Kaluobia, Egypt.

Nationality

:

Egyptian

Phone number

:

Home :                            Mobile : 0123260958

Work  : 047 3231311 - 047 3234780     Fax       : 0473231311

E-mail

:

nadermeathygiene@yahoo.com

Education

:

1- B.V.Sc. 1979, Zagazig University.

2- M.V. Sc. 1984, Cairo University.

3- Ph.D. V. Sc. 1988, Cairo University.

Academic Qualifications:

:

- Bachelor of veterinary medicine, Zagazeg University, (June-1990)- Zagazeg, Egypt.

- Master of meat hygiene and technology  (M.V.Sc.),  Tanta (1993)- Tanta , Egypt 

Title of Master Thesis: -. Microbial  quality of farm fish

:

- Master of Science, Tanta University (1993) – Egypt.

- Doctor of philosophy in meat hygiene and technology, Tanta University (1996) - Egypt.

Title of Ph.D. Dissertation :

 

“quality assurance of chicken meat with relation to some poultry diseased conditions”.

Job Escalation:

Job

Department (Fac. of Vet. Med., Tanta . Univ.)

Date of appointment

Demonstrator

Food hygiene

20-1-1993 to 22-6-1996

Assistant Lecturer

 Food hygiene

23-6-1996 to 30-8-2000

Lecturer

Food hygiene

31-8-2000 to 26-10-2005

Assistant Professor

 Food hygiene

27-10-2005 to 27/10/2010

Professor

 Food hygiene

28/10/2010

 

List of publications

 

1. Mostafa.N.Y. (2002). Some heavy metal levels in broiler’s meat cuts. The 7th Scientific Congress Fac. of (Vet. Med. Cairo Univ. (Vet. Med. J., Giza 50(4): 581-587).

2. Mostafa.N.Y. (2003). Microbial quality of meat, poultry and fish. Third Scientific Congress, Fac. Vet. Med. Cairo Univ. Beni-Suef Branch, (Beni-Suef Vet. Med. J. 13(1).

3.      Mostafa.N.Y. and I. Aman (2003). Incidence of antibiotic residues in cut up poultry meat in El-Gharbia and Kafr El-Sheikh Governorate. The second International Congress of Food Hygiene and Human Health. (Depart. of Food Hygiene Fac. Vet. Med. Assiut. Egypt. 21-32.

4.      Mostafa.N.Y. (2003). Mycological profile of fresh water fish. The First Scientific Congress. Fac. Vet. Med. Kafr El-Sheikh-Tanta Univ. (Kafr El-Sheikh Vet. Med. J. 1(1): 321-329.

5.      Hassan, M.A. and Mostafa.N.Y. (2004). Standardization of some locally manufactured meat products with Egyptian legislation. The Third Scientific Congress, Fac. Vet. Med. Minufiya University (Minufiya Vet. Journal. 3 No. 1).

6.      Mostafa.N.Y. and Hassan, M.A. (2004). Demonstration of some heavy metals in local and imported canned beef. The Third Scientific Congress Fac. of Vet. Med. Suez Canal University (Suez Canal Vet. Med.  J. VII (2): 341-348).

7.      Brr, A.A.H.; Mostafa.N.Y. and Edris, A.M. (2004). Incidence of mould and aflatoxin production in some meat products. Benha Vet. Med. Journal, 15(2).

8.      Mahmoud, Y. El.A. and Mostafa.N.Y. (2004). Incidence of pseudomonas in some meat products with special references to Pseudomnas aeruginosa. Kafr El-Sheikh Vet. Medical Journal. 2(1): 303-318.

9.      Heikal,G.I;Khafagi,N.I.M,Mostafa.N.Y. (2006). Bacillus cereus in some ready to eat meat products. , Benha  vet.Med.j.,17(2)343-349

10. Mostafa.N.Y. (2008). E. coli as a potential pathogen in beef burger.kafrelshekh vet. Med. J.,vol.6,No.2,October 2008.

11. Mostafa.N.Y. and Ghada, A.K.(2009). Bacterial quality of kafrelsheikh students house meals. Third inter. Sci. conf., 29 jan- 1 feb/2009 fac.vet.med. BENHA Univ. Egypt.

12.  Mostafa.N.Y.,Kassab,M. And N.Talaat(2010). Bacteriological and histoligical Evaluation of some Meat products. Tenth sci.vet.med.conf., 10-13feb2010 (Luxor) fac.vet.med.zagazig univ.Egypt.

13. Mostafa.N.Y. and Mansour G.A.(2010). Quality evaluation of some locally canned Beef products. J.of the Egyptian  vet. Med. Association vol. 70,No.2,2010.

14. Mostafa.N.Y. and Yasein,S.A (2010). Quality of buffaloes meat infected with sarcocysts. Global veterinaria 4(4) 331-336,2010 IDOSI publications,2010

15.   Mostafa.N.Y. (2010). Effectiveness of immersion treatments with hydrogen peroxide in reducing microbial pollution in row chicken carcasses. Global veterinaria 4(4) 362-365,2010 IDOSI publications,2010

16.   Ibrahim M. Aman, Yehia E. Ali, Nader Y. Moustafa and Ahmed A. Hamza (2012). Quality assessment of tilapia nilotica and mugil cephalus fish from Egypt .

17.   Aman, I, M., Ahmed, H. F., Mostafa.N.Y. and K, y., and Kirrella, G. A. K. (2012). Incidence of tetracyclines Veterinary drug residues in Egyptian poultry meat by high performance liquid chromatography .

 

 

 

Technical experience

- Teaching (lectures, Lab), and all exams and testing duties to both undergraduate and graduate students of the following, subjects :

1-Meat preservation 

2- Poultry, meat hygiene.

3- Fish meat hygiene.

4-Meat technology .

5-Meat by-products treatments

 

Scientific Qualifications:

Candidate shares and participates actively in the following scientific activities:

1-    Teaching and exam duties of the previously mentioned courses to undergraduate and graduate students at fac. of Vet. Med., kafr El- Shaikh University.

2-    Teacher, supervisor and examiner committee member of Master and PH. D. students at Agriculture and Veterinary Medicine colleges of  Tanta University. 

3-    Published more than 18 scientific papers on meat hygiene and technology .

4-    Supervised and examined more than 9 M. Sc. And 4 PH. D. Thesis, besides 5 more M. Sc. And 2 Ph. D. Thesis are still under way (investigation).

5-     Active member in the committee responsible for developing, updating, and criticizing teaching policy in Veterinary Medicine.

Scientific Books:

1- Notes on meat hygiene and technology  (practical).

2- Atlas for meat and fish diseases .

رسائل قمت بالإشراف عليها

 

Uأولاً : رسائل الماجستير :

1- Incidence of E. coli in Beef Burger .

1- تواجد ميكروب الإيشرشيا كولاي في البيف بورجر . ( كفرالشيخ 2008م )

2- Histological and Bacteriological evaluation of some meat products .

2- التقييم البكتريولوجي والنسيجي لبعض منتجات اللحوم . (كفرالشيخ 2009م)

3- Assessment of Hygienic performance of sheep carcasses during dressing process .

3- تقييم الآداء الصحي أثناء تجهيز ذبائح الأغنام . (كفرالشيخ 2012م)

4- Quality assurance of local and imported canned beef .

4- توكيد جودة اللحوم البقرية المعلبة المحلية والمستوردة . (كفرالشيخ 2010م)

5-  Sanitary status of meat meals of students of Tanta university .

5- الحالة الصحية لوجبات اللحوم للطلاب بمطعم جامعة طنطا . (جامعة طنطا – فرع كفرالشيخ 2007م)

6- Application of molecular techniques in detection of adulteration in meat products .

6- استخدام التقنيات الجزئية في تحديد الغش في منتجات اللحوم . (كفرالشيخ 2012م )

7- Affection with muscular parasites in slaughtered animals .

7- الإصابة بطفيليات العضلات في الحيوانات المذبوحة . (كفرالشيخ 2009م)

8- Identification of moulds and their possible toxins in imported froze livers .

8- التعرف علي الفطريات وسمومها المحتملة في الأكباد المستوردة المجمدة . (كفرالشيخ 2012م )

9- Detection of radio active isotopes and some heavy metals contaminates in imported froze meat and fish .

9- الكشف عن ملوثات النظائر المشعة وبعض المعادن الثقيلة في اللحوم والأسماك المستورده . (كفرالشيخ 2009م)

10- Incidence of antibiotics resides in meat products .

10- مدي تواجد متبقيات المضادات الحيوية في منتجات اللحوم . (كفرالشيخ 2010م)

11- Microbial quality of broiler chicken carcasses .

11- الجودة الميكروبية لذبائح دجاج التسمين . (كفرالشيخ 2010م)

12- Sanitary condition of locally manufutred poultry meat product .

12- الحالة الصحية لمنتجات لحوم الدواجن المصنفة محلياً . (كفرالشيخ 2009م)

 

U ثانياً : رسائل الدكتوراه :

1- Identification of tetracycline residues in poultry meat by high performance liquid chromatography mass spectrum .

1- التعرف علي المتبقيات الدوائية في لحوم الدجاج باستخدام جهاز الكروماتوجرافي . (كفرالشيخ 2011م)

2- Quality assessment of some types of fish .

2- تقييم جودة بعض أنواع الأسماك . (كفرالشيخ 2012م)

3- Improvement microbial quality of meat by irradiation .

3- تحسين الحالة الميكروبية للحوم بواسطة التشعيع . (كفرالشيخ 2009م)

4- Recent methods for detection of adulteration in meat and meat product .

4- الطرق الحديثة للكشف عن الغش في اللحوم ومنتجاتها . (كفرالشيخ 2010م)

 

رسائل قمت بتحكيمها

Uأولاً : رسائل الماجستير :

1- Effect of some nutritional additives on the quality and formulation cost beef burger .

1- تأثير بعض الاضافات الغذائية علي جودة وتكلفة البرجر البقري . (القاهرة 2011م)

2- Parasitic view to assessment of shall and goats carcasses quality .

2- الوجهة الطفيلية لتقييم جودة ذبائح الأغنام والماعز . (الاسكندرية 2011م)

3- Studies on the microbiological quality of frozen meat .

3- دراسات علي النوعية الميكروبيولوجية للحوم المجمدة .

4- Microbiological quality of street vended foods of animal origin .

4- الحالة الميكروبيولوجية للأطعمة ذات الأصل الحيواني المتداولة في الشوارع . (كفرالشيخ 2009م)

5- Detection of subclinical mastitis milk in dairy animal .

5- الكشف عن التهاب الضرع الغير ظاهري بين حيوانات الحليب . (كفرالشيخ 2010م)

6- Rabid detection of spoilage in meat products .

6- الكشف السريع عن فساد منتجات اللحوم . (بني سويف 2011م)

7- Incidence of aeromonace SPP. In marketed fish .

7- مدي تواجد أنواع الايرمونس في الأسماك المسوقة . (الزقازيق 2012م)

8- Bacteriological safety of ready – to – eat meat from markets and shops with a focus on ISO roles .

8- السلامة البكتريولوجية للحوم الجاهزة المعده للتناول من الأسواق والمحلات التجارية مع التركيز علي دور الأيزو (دمنهور 2012م)

U ثانياً : رسائل الدكتوراه :

1- Rapid diagnosis of veterinary quarantine diseases in imported frozen poultry

1- التشخيص السريع للأمراض البيطرية المحجرية في الدواجن المجمدة المستوردة . (كفرالشيخ 2011م)

2- Enumeration and isolation of some fecal organisms in milk and some dairy products .

2- عد وعزل بعض ميكروبات الروث في اللبن وبعض منتجات الألبان . (كفرالشيخ 2010م)

3- Studies on Arcobacter species as Emerging Meat – borne pathogen and its control Suez canal University .

3- دراسات علي ميكروب الأركوباكتر كمسبب لمرض طارئ ذا صله باستهلاك اللحوم والسيطرة عليه . (قناة السويس 2012م)

4- Chemical indices as quality measures in some meat products .

4- الدلائل الكيميائية لجودة بعض منتجات اللحوم . (بنها 2012م)



جميع الحقوق محفوطة ©للوحدة المركزية للبوابة الالكترونية جامعة كفرالشيخ